Izveštaje dostavilo 30 banaka

Bez autora
Jul 03 2012

Udruženje banaka Srbije juče je Poreskoj upravi dostavilo izveštaje banaka o zaradama i porezima i doprinosima koje su poslodavci tokom prethodnog dana uplatili svojim radnicima. Izveštaje je poslalo ukupno 30 banaka, a rezultati njihove analize biće poznati danas.Prema novim pravilima, banke su dužne da svakodnevno obaveštavaju nadležne o svim uplaćenim zaradama i doprinosima, kako bi Poreska uprava mogla da pravovremeno utvrdi koji su poslodavci prekršili zakon i radnicima dali neto zarade, pritom ne uplativši i odgovarajući iznos doprinosa.

Izveštaje dostavilo 30 banakaUdruženje banaka Srbije juče je Poreskoj upravi dostavilo izveštaje banaka o zaradama i porezima i doprinosima koje su poslodavci tokom prethodnog dana uplatili svojim radnicima.

Kako su u Poreskoj upravi potvrdili za Danas, izveštaje je poslalo ukupno 30 banaka, a rezultati njihove analize biće poznati danas.

Prema novim pravilima, banke su dužne da svakodnevno obaveštavaju nadležne o svim uplaćenim zaradama i doprinosima, kako bi Poreska uprava mogla da pravovremeno utvrdi koji su poslodavci prekršili zakon i radnicima dali neto zarade, pritom ne uplativši i odgovarajući iznos doprinosa. Poreska uprava zatim može da naloži bankama da blokiraju dalje isplate zarada tih poslodavaca i da protiv njih pokrenu odgovarajuće postupke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik